Beste Trailer,

Nog zo’n 8 dagen tot de start van de Salomon Koning van Spanje Trail in Gulpen! Hopelijk lopen de voorbereidingen zoals gepland. De kleuren in Gulpen zijn nu fantastisch: groen in overvloed en knalgele koolzaadvelden.


In deze eerste KvS nieuwsbrief informeren we je graag over wijzigingsverzoeken, navigeren én over koffie, bier en vlaai! Daarnaast voorziet SALOMON atleet Pascal van Norden je graag van laatste tips. 


In de tweede KvS nieuwsbrief (deze ontvang je in de loop van volgende week) ontvang je de links naar de routes, je startnummer en informatie over de verzorgingsposten. 


Trailgroet,

Team MudSweatTrails

Wijzigingen

Alle wijzigingsverzoeken zijn t/m 26 april doorgevoerd in de systemen. Mocht je nog willen wijzigen in afstand of van naam dan kan dat op 13, 14 of 15 mei bij de issuedesk op het start- en finishterrein. De kosten hiervoor zijn 3 euro per wijziging, contant te voldoen. Alleen wijzigingen in afstand naar beneden is mogelijk.

Routes en navigeren

In de opvolgende nieuwsbrief ontvangen jullie de links naar de routes. Voor de 43km en 80km lopers is het belangrijk om de route op je GPS apparaat te zetten, aangezien deze worden gelopen op basis van eigen gps. Ben je hier nog niet bekend mee (en heb je de clinicdag gemist), dan verwijzen we je graag naar ons YouTube kanaal waar instructies te vinden zijn hoe je je route kunt uploaden op je horloge of handheld. 


    >> Instructievideo´s navigeren
Nieuwe sponsor: IL magistrale koffie
En een limited edition MST koffiemok

Voor een KICK-start van je racedag wordt gezorgd: onze nieuwe sponsor IL Magistrale koffie voorziet je graag van een goede bak koffie. 


Alle deelnemers ontvangen bij hun startnummer de limited edition geëmailleerde koffiemok. Super voor op de camping ook! Deze mok is alleen op de dagen van het event zelf met je startnummer af te halen en wordt niet nagestuurd. Wil je nog een extra mok kopen? Er zijn nog een beperkt aantal mokken beschikbaar tijdens de racedagen op de horeca-stand. 


Speciaal voor dit event hebben we in samenwerking met IL Magistrale de Koning van Spanje blend samengesteld: een koffie die je kunt proberen en waarvan je de bonen ook kunt kopen. 

 

 

 

Recovery bier van Thrive


Al bekend met het nieuwe alcoholvrije bier van THRIVE: het officiële recovery bier van WorldTour team Lotto Soudal? Verfrissend alcoholvrij recovery bier met 10 gram proteïnen voor onderhoud en opbouw van spieren. Genieten en herstel ineen! Probeer dit performance biertje zelf na je inspanning bij de Koning van Spanje trail. Deelnemers op zaterdag en zondag wordt dit recovery bier aangeboden aan de finish. 


Deelnemers aan de Night Trail kunnen bij het Brouwlokaal van een Gulpener biertje genieten.   

Finishen met Limburgse vlaai


Misschien lukt het je onderweg niet helemaal met je voeding: aan de finish gaat de échte vlaai van Limburgse Bakker Hagedoren er vast en zeker in!

Opgeven voor de Pasta Party op 14 mei


Op zaterdag 14 mei (19:00 – 20:00uur) kun je samen met andere deelnemers gezellig een pastamaaltijd eten. Meld je aan via onderstaande button, waarbij de tweede button de vegetarische optie is. 


Aanmelden kan t/m 9 mei, de kosten bedragen 16,50 euro. Opgeven voor de pasta party is op de dag zelf niet meer mogelijk.


Voor ULTIMATE deelnemers is de pasta party onderdeel van het startpakket en is de pasta party tussen 18:00 en 19:00 uur. 

>> Aanmelden pasta party
>> Aanmelden pasta party - VEGA
Trailtip Salomon atleet Pascal van Norden


Voor mij is 43km door het Limburgse landschap net als een trail in het buitenland. Ik ben als poldertrailer niet gewend om in mijn trainingen heel veel hoogtemeters te maken; dat voel ik in de laatste km’s naar de finish altijd.


Als compensatie pak ik in het Zuid-Hollandse Groene Hart wel veel onverharde paden, modder is mij niet vreemd. Onder de zeespiegel is het al snel heel nat naast het asfalt.


Naast het hardlopen compenseer ik het gemis aan hoogte meters met alternatief trainen zoals krachttraining en boksen. Kracht voor de benen om de heuvels zowel op- en af te overleven als poldertrailer en boksen om soepel langs alle draaihekjes te manoeuvreren.


Kortom een tip voor de Koning van Spanje trailers:

Zorg dat je sterke benen hebt voor de up- & downhills. En zorg dat je soepel in de heupen bent zodat je de vele draaihekjes in het parcours kan pareren. Tot in Gulpen! 

Duurzame medaille


De medailles zijn dit jaar gemaakt van bioplastic, volledig gebaseerd op zetmeel. Het zetmeel is afkomstig van aardappelschillen uit de frietindustrie. En daarmee is de medaille volledig biologisch afbreekbaar.  Wij vonden dit een mooi recycle initiatief! 

Trailrunning platform sinds 2010

Online weergeven  |  Afmelden

Verzonden met Cloudmailer